Previous Next

29 - 31 Disember 2023 (Jumaat - Ahad)

Kejohanan Sukan MASISWA Zon Selatan adalah kejohanan yang melibatkan IPTS - IPTS dari 3 buah negeri iaitu Negeri Sembilan, Melaka dan Johor. Kejohanan ini mempertandingkan 7 jenis sukan iaitu futsal, bola jaring, badminton, catur, pingpong, boling dan bola tampar. Kejohanan yang berlangsung di Universiti Multimedia (MMU), Melaka ini telah dirasmikan oleh Yang Berhormat Tuan Adam Adli bin Abd Halim, Timbalan Menteri Belia dan Sukan.

Kejohanan ini telah disertai oleh 15 buah IPTS dari seluruh Zon Selatan. KPTM Batu Pahat juga turut terlibat dalam kejohanan ini dengan menghantar wakil untuk sukan futsal, bola jaring, bola tampar dan badminton. Hasil daripada perjuangan para atlet, KPTM Batu Pahat telah berjaya membawa pulang 2 pingat iaitu pingat Perak (Futsal) dan Gangsa (Badminton - Perseorangan Lelaki).

Tahniah diucapkan kepada para atlet yang berjuang berhabis-habisan dan semangat kesukanan yang ditunjukkan sepanjang kejohanan berlangsung. Semoga kejayaan yang dicapai dapat memicu kemenjadian bidang kokurikulum para pelajar di masa akan datang.

Polisi & Penafian

Polisi Privasi (PDPA)

Penafian, Keselamatan & Hakcipta

2019 © Hakcipta Terpelihara Kolej Poly-Tech MARA Kampus Batu Pahat

HUBUNGI KAMI

KOLEJ POLY-TECH MARA BATU PAHAT

Lot 55194 (PTD 53869),
Jalan Gading Emas 4,
Taman Gading Emas, Sri Gading,
83300 Batu Pahat, Johor.  

  • dummy 07-4559902

  • dummy 07-4556729

  • FAKS : 07-4559562
  • dummy info.bp@gapps.kptm.edu.my

APLIKASI KEDU2U

Muat turun aplikasi KEDU2U Melalui Apps Store dan Google Play

kedu2u 1 app store logo
Play Store Logo 2

 

Legal Disclaimer, Privacy Policy, Security Policy and Copyright Maintained By : webmaster.bp@gapps.kptm.edu.my Kolej Poly-Tech MARA © 2019. All Rights Reserved.

Search

Joomla Extensions
Joomla Extensions